Skip to main content

International English Language Course

Kurs Ndërkombëtar i Gjuhës Angleze
Home
Rreth nesh
Si funksion kursi?
Cmimet
Gramatika angleze
Pse anglisht?
Pershtypjet
Pyetje & Pergjigje
Perkthime anglisht
Blej libra online
Na kontaktoni
 Shprehje dhe thenie ne anglisht

English Greeting Phrases
Shprehje pershendetese.
Albanian Greeting Phrases.
Shprehje pershendetese.
 Hi! / Hello!
Pershendetje!
 Good afternoon! 
Miredita!
 Good morning!
Miremengjes!
 Good evening!  
Mirembrema!
 Welcome!
Mire se vini!
 How are you?
Si jeni?
  I am fine,Une jam mire.
 Thank you!
Faleminderit!
 And you?
po ju ?
You are welcome!
S'ka perse!
Good!
Mire!
 Not so good.
Jo aq mire.
Long time no see you.
Ka kohe qe nuk ju kam pare.
 What's new?ç'kemi ndonje te re?
Nothing new.
Asgje te re.
 My pleasure!
Kenaqesia ime!

English Love and Romantic phrases.
Shprehje ne anglisht per dashurine.
Albanian Love andRomantic phrases.
Shprehje ne shqip per dashurine.
You have a beautiful name.
Ju keni nje emer te bukur!
Can you tell me more about you?
A mund te me tregoni me shume per veten tuaj?
You look beautiful!
Ju dukeni shume bukur!
Can I have your phone number?
A mund te kem numrin tend te telefonit?
I would like to invite you to dinner.
Do te deshiroja t'ju ftoja per nje darke.
Are you free tomorrow evening?  
A jeni i / e lire neser mbrema?
I like you!
Ju pelqej !
You are very special!
Ju jeni shume i / e veçante!
I am very happy.
Une jam shume i / e gezuar.
I love you!
Ju dua / dashuroj!
Would you marry me?
A do te martoheshit me mua?
I am single. 
Une jam beqar / e.
I am serious. 
E kam seriozisht.
I am just kidding 
Po qeshi / Po bej shaka.