Skip to main content

International English Language Course

Kurs Ndërkombëtar i Gjuhës Angleze
Home
Rreth nesh
Si funksion kursi?
Cmimet
Gramatika angleze
Pse anglisht?
Pershtypjet
Pyetje & Pergjigje
Perkthime anglisht
Blej libra online
Na kontaktoni
 Parafjalet ne gjuhen angleze

Mësimi i parafjaleve ne anglisht është i rëndësishme, sepse struktura e saj është përdorur në çdo bisedë te ditës.  Por së pari ne duhet të dimë se çfarë roli ka parafjala në strukturën gramatikore te anglishtes.
Parafjalët ne anglisht lidhin  emrat, përemrat dhe frazat me fjalë të tjera në një fjali. Fjalët apo frazat që parafjalë prezanton quhet objekt i parafjalë.

Me poshte kemi disa shembuj:

 English Prepositions
Parafjalet ne anglisht
Polish Prepositions
Parafjalet ne shqip
inside the house 
    brenda shtepise
 under the table
poshte tavolines
outside the car
jashte makines
without him  
pa ate

English prepositions  
 Albanian Prepositions
near
afer
 far from
larg prej
for   
    per
against 
kunder
between
ne mes
beyond   
pertej
but but
over
 siper
on
mbi
 round   
    rreth